Лекарство против отвратителното издуване в портфейла (измамата „Антималигноцит“)

2010
01.27

А вие мизерници такива, само да ви чуя още веднъж да разпространявате глупавите си умствени напъни как да се живее здравословно. Не стига че заради това вие живеете, ами и с вашите съвети още по-големите идиоти (тея, дето ви слушат демек) и те ще ми замърсяват пейзажа. Ай, сиктир!

И тъй като съм гаден плагиат, ето прекопирана една статия за лекарство против това отвратително издуване на портефейла:


Страдате ли от илюзията, че незнанието е безопасно? Ето пример как измамниците могат да се възползват от него.

Докато симулирам учене за изпита в четвъртък реших да си проверя Фейсбука, и да знаете на какво попаднах … Фейсбук група Да подкрепим лекарството на Продан Христов против рак. Понеже за разлика от повечето хора следя какво се случва на световната сцена, знам, че разработката на лекарство против рак е сложна процедура, добре разяснено естеството на рака го има в картинки тук. Това ме наведе на мисълта, че г-н Христов може би не му е съвсем чиста работата.

За да се използва едно лекарство трябва да се знаят три неща: какво прави (нужни ефекти и странични ефекти), при какви условия и с каква вероятност. Разбира се, не можем да приемаме просто на доверие твърденията, които засягат човешки животи, затова за да се докаже ефективност на едно лекарство се правят редица изследвания, в които внимателно планирани експерименти проверяват твърденията на производителите.

Първата ми работа беше да проверя за публикации в медицински журнали за лекарството. Можете да познаете резултата – нищо, абсолютно нищичко! Оттам отидох на сайта на „сдружението“, но уви и там не се дава никаква информация по трите прости въпроса:

 • Къде са научните изследвания на лекарството?
 • В кой институт са правен клиничните изследвания?
 • Къде се произвежда лекарството?

Това, само по себе си, е предостатъчно доказателство, че лекарството не е тествано в клинични условия, и всяко твърдение че помага на пациентите е лъжа. В напълно безполезното ЧЗВ на сайта отговорите са повече от абсурдни, например (запазено тяхно форматиране):

Защо има данни за толкова малко излекувани хора?
- Защото ни пишат и се обаждат десетки хора, които САМО ИМАТ НУЖДА от лекарството за лечение. След излекуването си обаче САМО ЕДИНИЦИ ни казват – да, всичко е добре, човекът е жив и здрав, наддава на килограми. Добре, тогава ние молим да публикуваме име, случай, документи, епикризи, за да се документира това нещо – това е необходимо за регистрация на лекарството, остават много други хора, които се нуждаят от информация и увереност, че лекарството помага. НЕ получаваме НИТО отговор, НИТО повече обаждане или писмо от този човек. Не е ли това егоизъм – аз се оправих, другите – не ми пука за тях?

Значи според „доктора“, клиничните изследвания се състоят в това да направиш списък от хората, които са се излекували след употребата на лекарството… А КЪДЕ ОТИВАТ СТАТИСТИКАТА С ХОРАТА НА КОИТО ЛЕКАРСТВОТО НЕ Е ПОДЕЙСТВАЛО?! Абе това е дребен детайл, те рядко тормозят производителя от гроба си за да го порицаят!

По дяволите, аз уча магистратура по вероятности и статистиката, и за това ми е ясно че едно такова изследване каквото се опитват да направят, дори и да го направят няма да има абсолютно никаква стойност! Игнорирайки неуспехите и подчертавайки успехите може съвсем лесно да се докаже, че балансирана монета винаги се пада ези! Клиничните тестове се планират много сериозно, за да премахнат дори най-дребни влияния като пол, възраст и общо здравословно състояние, и се правят с години по тази и ред други причини, включително просто спонтанно изчезване на рака. 22% от случаите на рак на гърдата изчезват сами! А тези … кретени … се опитват да ни заблуждават, че с просто броене на пилците може да се докаже ефективност на медикамент … а дори и това не са успели да направят!

Забелязахте ли жалкия опит да се въздейства на жертвата да се „опълчи срещу конспирацията“ на лошите пациенти, като междувременно погъделичква гордостта на потребителя, че видиш ли той е по-добър от тези гадни пациенти които не ни съдействат. Всеки трезвомислещ човек ще го осъзнае … но тези измамници разчитат на факта че хората, които са в нужда, НЕ МИСЛЯТ ТРЕЗВО!

В този ред на мисли, във форумите където се разисква тази тема влизат хората от сдружението и започват да развиват как „да сме оставели болните да си решат“ и колко било нагло от наша страна ние като здрави да им се месим! С други псевдоними същите разказват как хората от сайта на г-н Христов не се криели и дори имало снимки на пациентите и как злостно го били нападали някакви анонимници. Както разбира се има и обикновени хора, честни но заблудени и незапознати с медицината хора, които са чули анекдотите които разказват г-н Христов и сие, и безкористно се опитват да помогнат на другите в беда. И между тези мнения изтерзаните жертви на болестта сами се натикват в ръцете на измамниците

Г-н Христов добре се е скрил в Австрия, далече от потенциалните легални и нелегални последици от роднините на жертвите. „Сдружението“ на сайта си разправя как помагало при това или онова, но забележете как не цитира цифри, примерно 80% успеваемост, защото им е ясно че всяко такова твърдение би било лъжа и може да се преследва от закона.

Според една статия от журналист, който е направил разследване е установил, че лаборатория за приготвяне на лекарството няма. Клинични изследвания и той не е успял да изрови, нито е намерил болницата в която се твърди че са се лекували 1300 пациента. За сметка на това са се видяли с „доктора“ в сладкарница. Любопитно.

Да откраднеш от суми от порядъка на 8 хиляди лева и нагоре от умиращ човек е мародерство! С тези пари жертвата е можел да си плати химиотерапия, или някое от многото възможни лечения на рака! А дори и да е бил в метастаза без надежда, поне е можел да реши да ги остави на семейството си … Смъртта на близък е болезнено изживяване, а представяте ли си колко по-болезнено го преживяват хората, когато осъзнавят, че са можели да спасят родителя си, съпруга си или детето си, но са били жестоко лъгани от безскрупулните мошеници.

Просто нямам думи да опиша чувствата си, когато пиша тези редове. Чувствам истински гняв от безпомощността си, и остра болка за хората които са станали жертва на тази колосална измама. Г-н Христов бил с „чиста съвест“. Така е, защото този мародер няма абсолютно никаква съвест. Съжелявам, че няма ад, защото ако имаше, обезателно щеше да има специално ниво за такива отрепки.


Дееба, пред такива изроди как да ги напсуваш, дееба… Развалят ми целия кеф, ще ида да се изсера.

Tags: ,

3 Responses to “Лекарство против отвратителното издуване в портфейла (измамата „Антималигноцит“)”

 1. [...] Лекарство против отвратителното издуване в портфейла (измамата „Антималигноцит“) [...]…

 2. sklep internetowy казва:

  Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
  you made running a blog look easy. The entire glance
  of your web site is great, as well as the content
  material! You can see similar here sklep

 3. e-commerce казва:

  Wow, marvelous blog structure! How long have you been running a blog for?
  you make running a blog look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content material!
  You can see similar here dobry sklep

Your Reply